Jezik:

AKVAMARIN

Kristal čistosti

TRDOTA PO MOSHU: 7,5 do 8

KEMIJSKA FORMULA: Be3Al2Si6O18

• POMAGA PRI BOLEZNIH OČI, ŽRELA, ŽELODCA IN JETER TER LEDVIC
• VZPODBUJA JASNO IN LOGIČNO RAZMIŠLJANJE (PRI PREIZKUŠNJAH IN PREDSTAVITVAH)
• SIMBOL SREČE IN UPANJA TER PRIJATELJSTVA IN LJUBEZENI
• TALISMAN NA MORJU
• MOČNO SPODBUJA IMUNSKI SISTEM, POVEČUJE VITALNOST
• VPLIVA NA GRLENO ČAKRO
• POMAGA PRI ALERGIJAH, BRONHITISU
• URAVNAVA DELOVANJE LIMFNEGA SISTEMA, ODPRAVLJA CELULIT
• NUDI HLADILEN UČINEK PRI VROČINSKIH STANJIH
• ŠČITI AVRO IN JE ZELO PRIMEREN ZAŠČITO
• KREPI INTUICIJO TER DUHOVNO OZAVEŠČANJE
• ŠČITI PRED SRČNIM INFARKTOM, UGODNO DELUJE NA OČI, ŽELODEC, VRANICO, JETRA IN LEDVICE, KREPI HRBTENICO, KRVNI OBTOK, POMAGA PRESNOVI

Barva: Vsebuje veliko magnetizma, je prozorne, svetlo modre ali svetlozelene vodene barve. Spada v skupino berilov.
Učinkovit je pri zdravljenju astme, bronhitisa, želodca, vranice, jetrnih obolenj in bolezni ledvic ter mehurja. Pomaga pri zdravljenju oči, pri vnetju grla oz. glasilk, prehladih in gripi ter boleznih zob. Uravnava delovanje limfnih žlez in krepi imunski sistem ter hrbtenico.
Ima hladilni učinek pri vročinskih stanjih. Blažilno vpliva na srce in krvni obtok ter ščiti pred infarktom in pomaga presnovi. Uravnoveša delovanje hipofize in ščitnice, kar ugodno deluje na rast ter ravnovesje hormonov. Lajša avtoimunska obolenja in alergije (seneni nahod). S polaganjem neposredno na oko si lahko z njim pomagamo tako pri kratkovidnosti, kot tudi dolgovidnosti. Kadar imamo težave z aritmijo srca, nosimo obeske iz akvamarina v višini timusa. Z akvamarinom lahko učinkovito odpravimo celulitis (masaža v smeri proti zgornjemu delu telesa). Koristen je pri odpravljanju glavobola, zobobola. Je kamen očiščenja na vseh ravneh, zato je priporočljivo kopanje v akvamarinovi vodi. Nošen okoli vratu nas naredi bolj intuitivne in čustveno odprte. Spodbuja duhovno rast, krepi intuicijo in je primeren kamen za ozaveščanje stika s kolektivnim nezavednim. Pravijo mu tudi talisman sreče (izpiti, pomembni pogovori) ter kamen popotnikov, mornarjev in ribičev. Če ga nosimo na trebuhu, preprečuje morsko bolezen. Prinaša srečo v medsebojnih odnosih in miri konflikte ter rešuje nesoglasja. Spodbuja k logičnemu razmišljanju, jasnosti odločitev, povečuje vitalnost in pomaga pri brezciljnosti. Zbuja upanje in ljubezen, stabilizira energijo in vzpostavi njen pretok. Povečuje vitalnost, vzbuja ljubezen. Pospešuje rast rastlin. Jasni zaznavo, prežene zmedenost ter spodbuja samo-izražanje. Prinaša blagostanje, jasnovidnost, dober spomin ter nove vpoglede. Njegova vibracija osvobaja dušo starih karmičnih vezi, med drugim očiščuje strahove in prinaša čistost duše. Zadržuje prevzemanje vplivov drugih ljudi, ugodno deluje na zdravljenje in usklajevanje čustev ter varuje nosečnice. Spodbuja k logičnemu razmišljanju, pomaga pri lažjem odločanju. Pomemben je pri delu s pacienti, saj ščiti pred prevzemanjem njihovih negativnih vplivov. Zmanjšuje tudi stres in pomirja. Izredno je cenjen zaradi njegove lepe barve. Blagodejno pomirja razburjenje in jezo. Akvamarin je tudi kamen poguma in sreče. Pomaga nam dokončati začete projekte in posle, uči nas prevzemati odgovornost. V svoji okolici ustvarja harmonijo in ščiti pred onesnaževanjem. Prebuja toleranco in podpira vse, ki so preobremenjeni z odgovornostmi. Spodbuja odgovornost do sebe. Ustvarja osebnost, ki je pokončna, vztrajna in dinamična. Spremeni lahko stari način delovanja in nam omogoča priti do lastnega uspeha. Akvamarin pomirja duha in odstranjuje tuje misli. Čisti blokade, ki se pojavljajo pri komunikaciji, in spodbuja samoizražanje. Pomirja strahove in poveča občutljivost. Je čudovit kamen za meditacijo, v naše življenje prinaša visoko stanje zavesti, duhovno zavest in spodbuja služenje človeštvu. Akvamarin ščiti avro in usklajuje čakre.
Element: VODA
Čakra: GRLENA