Jezik:

DISTEN (KIANIT)

Kristal orientacije

TRDOTA PO MOSHU: 5,5 do 7

KEMIJSKA FORMULA: Al2(SiO4)O

 

• KREPI INTUICIJO, PRINAŠA MIR IN HARMONIJO
• POMIRJA ČUSTVA, ODPRAVLJA BLOKADE (JEZO IN STRAHOVE)
• KREPI ŠČITNICO, PRESNOVO, MOŽGANE (KONCENTRACIJO)
• POMAGA PRI MEDITACIJI
• NI GA POTREBNO ČISTITI

Nahajališča: Najpomembnejša nahajališča distena brusne kvalitete so v Burmi, Braziliji, Keniji, v Evropi pa ga najdemo v Alpah in tudi na Pohorju.
Barva: Disten je prozoren do prosojen, steklenega sijaja, navadno moder, proti sredini pogosto temnejši, lahko pa je tudi bel, siv ali zelen. Je aluminijev silikat.
DISTEN je vezan na grleno čakro, pomaga odstraniti blokade na njej in zdravi bolezni, povezane s ščitnico. Utrjuje imunski sistem. Telesno krepi funkcije malih možganov, motoričnih živcev, nagnjenost k ročnim spretnostim in pomaga pri zdravljenju možganskih poškodb. Ugodno deluje na grlo, ščitnico in dihalne organe, kjer omogoča svobodno dihanje. Posledično deluje dobro tudi na jetra, prebavne organe in mišice, kjer odpravlja napetosti. Kianit položen na grleno čakro vpliva na zdravljenje okužb zgornjih dihal, odpravlja pomanjkljivosti govora, odličen je za ljudi, ki pri delu uporabljajo glas, saj pozitivno deluje na glasilke. Svojo energijo prenese na srčno čakro in vpliva na krvni tlak, uravnava tudi telesno težo …
Spodbuja nas, da spregovorimo stvari, ki jih tiščimo v sebi. Poveže nas z voljo do življenja in spodbuja k optimizmu. Je naš vodnik, s posebno modro barvo nas zapelje v lepe sanje in nam pomaga pri dobri veri v smisel življenja. Daje nam upanje in z mehko energijo spontano viša ego, da lažje spregovorimo o svojih željah.
Danes velja za kamen nove dobe, saj njegova zračna energija krepi intuicijo, prinaša mir in harmonijo, ugodno vpliva na stres in strahove. Ta kristal nas spodbuja, da govorimo resnico, režemo strahove in blokade. Odpira grleno čakro, spodbuja samo-izražanje in komunikacijo. Prebija pot skozi neznanje in nas odpira k duhovni in psihološki resnici. Daje nam uvid, kakšno vlogo imamo sami pri ustvarjanju vzrokov za situacije v svojem življenju in sugerira ukrepe potrebne za uravnoteženje preteklosti. Kianit omogoča proces vstajenja, tako da pritegne svetlobno telo navzdol v fizično kraljestvo in poveže višji um z najvišjimi frekvencami. Je eden najboljših kamnov za meditacijo, vzpostavlja povezavo z vodniki in angelom varuhom. Otrokom pomaga pri učenju.
Kianit reže skozi zmedo, odpravlja blokade, iluzije, jezo, razočaranje in stres. Pomaga nam k občutku, da smo sami kovači svoje usode, saj njegova vibracija pripomore k ozaveščanju vzrokov, ki so privedli do nekega stanja. Ohlaja pretirana čustva in nas osvobaja frustracij. Za poslovni uspeh ga programirajo ljudje, ki ne uporabljajo agresivnih in manipulativnih tržnih prijemov. Pomaga pri poglobitvi meditacije in uravnava energetsko neravnovesje čaker. Ustvarja slikovite sanje in vizije, sprošča in razbremeni jezo. Odpravlja energetske blokade. Vodi k višji duševni usmeritvi in odločnosti. Zdravi mentalna in čustvena razmerja in spodbuja čiščenje zavesti. Poveže nas z duhovnimi vodniki in nas dela sočutne. S prizemljevanjem duhovnih vibracij prinaša duhovno integriteto in zrelost. Omogoča pomnjenje sanj in spodbuja zdravilne sanje. Koristen je za tiste, ki se pripravljajo na prehod skozi smrt. Je primeren kristal pri učenju tujih jezikov za otroke, govornike in učitelje. Kianit nikoli ne potrebuje čiščenja in polnjenja.
Čakra: GRLENA, tudi SRČNA