Jezik:

Citrin – naraven neobdelan mineral

Trdota po Mohsu: 7

Kemijska formula: SiO2

Nahajališče: Kreševo, Bosna in Hercegovina

45.00

Na zalogi

Opis

Citrin

Telesno zdravje: zdravilno vpliva na jetra, vranico, srce, trebušno slinavko, ožilje, kožo in sklepe. Pospešuje prebavo in presnovo ter pomaga pri povišani trebušni kislini in nizkem krvnem tlaku. Krepi imunski sistem, poveča vitalnost, lajša zastrupitve, pomaga pri alergijah in slabokrvnosti, razstruplja kri in uravnava krvni obtok. V kombinaciji s karneolom pa pomaga tudi pri sladkorni bolezni. Pitje citrinovega eliksirja odpravlja odvečno težo in celulit, kopanje v citrinovi vodi pa preprečuje prhljaj in luskavico.

Duševno zdravje: daje nam energijo in čustveno ravnotežje. Pomaga pri motnjah hranjenja, dviguje samozavest, povečuje zbranost, ustvarjalnost in izražanje ter pomaga preboleti razočaranja. Motivira, raztaplja depresijo, stres in strahove ter pomaga kontrolirati vzkipljiva čustva. Razblinja samouničevalne, negativne in celo samomorilske misli ter prinaša upanje, optimizem in srečo. Otrokom pomaga pri učenju in uspehu v šoli.

Duhovnost: ščiti avro, odpira čakre, prebuja intuicijo in nas ščiti pred vdorom negativnih energij. Ni ga potrebno pogosto čistiti, saj negativno energijo razbija in je ne vleče nase. Ker je kristal uspeha in obilja, je priporočljiv pri novo začetih poslih in podjetjih saj pomaga najti dobavitelje, kupce, poslovne partnerje in izboljša prodajo. Uči nas materialnega uspeha in vzpona ter privablja obilje in nam ga pomaga tudi obdržati. Dober je za programiranje.

Pripada solarnemu pleksusu.

Prištevamo ga k močnim kristalom, zato ga naj ne bi kombinirali z kameno strelo. Energijsko ga aktivirata ametist in hematit.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Citrin – naraven neobdelan mineral”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja