Jezik:

LAPIS LAZULI

Kamen prebujene zavesti

TRDOTA PO MOSHU: 5 do 5,5
KEMIJSKA FORMULA: Na6Ca2(Al6Si6O24)(SO4,S,S2,S3,Cl,OH)2

• POVEČUJE INTUICIJO, ČUSTVENO STABILNOST
• ZNIŽUJE KRVNI TLAK, ZDRAVI KRVNE BOLEZNI, POMIRJA RAZDRAŽENO KOŽO
• UREJA MENSTRUALNI CIKLUS, ODPRAVLJA MENSTRUALNE TEŽAVE
• AKTIVIRA ŠČITNICO, ODPRAVLJA GLAVOBOLE, TEŽAVE S SKLEPI
• ODPRAVLJA NEŽELENE VEDENSKE VZORCE
• IMA IZREDNO ENERGIJO, KREPI NOTRANJO MOČ
• ŠČITI PRED VDOROM NEGATIVNIH ENERGIJ
• SPODBUJA IZRAŽANJE
• JE KAMEN HITRIH SPREMEMB
• NAJBOLJ UČINKOVIT PRI ZDRAVLJENJU BOLEZNI GRLA IN PLJUČ
• SPODBUJA VERBALNO IZRAŽANJE, VRAČA NEGATIVNO ENERGIJO NAZAJ K VIRU

Barva: LAPIS LAZULI je kamnina iz lazurita z belimi kalcitnimi in zlato rumenimi piritnimi vključki. Lazuritu dajo bleščečo modro barvo atomi žvepla, lapis lazuli je tem bolj cenjen, čim več je v njem lazurita. Kanadski lapis lazuli je nekoliko svetlejši, ameriški pa kar temen.
Nahajališča: Najkvalitetnejši lapis lazuli prihaja iz Afganistana (afganistanski je bil npr. uporabljen na Tutankamonovi maski). Zelo kvaliteten je tudi argentinski, čilski in ruski lapis. Blagodejno deluje pri alergijah, vnetjih, krčih, bolečih menstruacijah, pri vročini, glavobolu, migrenah, visokem krvnem tlaku, učinkovit je pri pikih in vbodih insektov, zdravi težave s kožo (tudi akne), ščitnico, krepi imunski sistem, zdravi sklepe, nos, srce. Najbolj je učinkovit pri zdravljenju bolezni grla in pljuč. Ugodno deluje na živčni sistem, pomaga pri epilepsiji ter izboljša sposobnost tako videnja kot izražanja, spodbuja duhovno rast. Ni pa ga priporočljivo uporabljati dolgo časa naenkrat. Ljudem z nizkim krvnim tlakom ga ne priporočamo, ker učinkovito znižuje krvni tlak. Velja tudi za zaščitni kamen, saj preprečuje vdor negativnih vplivov v naše avrično polje in ščiti pred uroki. Lapis lazuli zelo močno deluje na grleno čakro, zato se lahko zgodi, da ob pretirani uporabi oz. nošnji občutite dušenje, napade kašlja ipd. – v takšnih primerih ga je bolje za nekaj časa sneti in ga očistiti.
Eliksir blaži vročico in zdravi krvne bolezni ter okrepi sposobnost energijskega dela na daljavo. Lapis lazuli je kamen prijateljstva in ljubezni. Pomaga izraziti misli in čustva. Primeren je za programiranje priklica duhovne ljubezni. Odpira tretje oko in uravnoveša grleno čakro. Ima izredno močne energije in pomaga prepoznati ter sprejeti naš smisel ter poslanstvo. Lapis lazuli vas bo prisilil, da boste videli resnico, brez olepšav in jo tudi sprejeli. Omogoča duhovno potovanje in spodbuja osebne ter duhovne moči. Preprečuje razvade in odvisnosti, izboljša sposobnost vizualizacije in izražanja, bogati in spodbuja duhovno rast, odganja depresije in strahove, vliva pogum in krepi samostojnost, umirja stres. Prinaša dobro voljo, samosprejemanje, vedrost ter podpira ljubeče odnose. Zelo je cenjen pri shujševalnih dietah. V človeku prebudi skrite moči, izostri sposobnost vodenja in pravilnega odločanja. Lapis lazuli je zaščitni kamen, ki omogoča stike z duhovnimi skrbniki. Ščiti pred psihičnimi napadi, hitro sprosti stres in prinaša globok mir ter harmonijo. Je zaščita pred negativno energijo in vrača vse negativne vibracije nazaj k viru. Lahko prepreči prekletstva ali bolezni, ki so nastale, ker v preteklosti nismo spregovorili. Lapis lazuli je kamen prijateljstva in ljubezni.
Harmonizira fizično, čustveno, duševno in duhovno raven. Prinaša tudi globok notranji mir in blagodejno pomirja. Lapis lazuli nas spodbuja, da prevzamemo nadzor nad svojim življenjem. Razkriva notranjo resnico, spodbuja samozavedanje, omogoča samoizražanje brez zadrževanja ali ogrožanja. Če zatrta jeza povzroča težave v grlu ali v komunikaciji, jo lapis lazuli sprosti. Prinaša kvalitete poštenosti, sočutja in pravičnosti. Pomaga pri izražanju našega mnenja in harmonizira konflikte. Uči vrednosti aktivnega poslušanja. Raztopi mučeništvo, krutost in trpljenje.
Čakra: GRLENA, TRETJE OKO, KRONSKA