Jezik:

SODALIT

Kristal za mentalno jasnost

TRDOTA PO MOSHU: 5,5 do 6

KEMIJSKA FORMULA: Na8(Al6Si6O24)Cl2

• KREPI KOMUNIKACIJO IN USTVARJALNOST, NOTRANJI MIR TER
VZDRŽLJIVOST
• AKTIVIRA NAŠ ZDRAV RAZUM, SPONTANOST, ŽELJO PO RESNICI, LOGIKO
• IMA HLADILEN UČINEK (VROČINA), NIŽA KRVNI TLAK
• ZDRAVI KRONIČNE TEŽAVE Z GRLOM, SAPNIKOM, GLASILKAMI TER POMAGA PRI HRIPAVOSTI
• URAVNAVA RAVEN TELESNE ENERGIJE PREKO ŠČITNICE, HIPOFIZE IN LIMFE
• POMAGA PRI NESPEČNOSTI, UGODNO DELUJE TUDI NA VRAT, USTA, SLUH

Nahajališča: Glavna nahajališča so v Braziliji, Kanadi, Indiji, Namibiji in ZDA, Avstraliji, Rusiji.
SODALIT je intenzivno moder aluminijev silikat.
Na fizični ravni sodalit čisti organe, krepi imunski sistem, znižuje sladkor v krvi. Sodalit ima ohlajujoč učinek in kot eliksir stimulira absorpcijo tekočin v telo ter niža krvni tlak. Nošen kot nakit na grlenem predelu zdravi kronične bolezni grla, sapnika, glasilk in pomaga pri hripavosti. Zelo ugodno vpliva na možgane, limfni sistem, krepi žleze. Pozitivno deluje na jetra in ščitnico, lajša nespečnost in ustvarja ravnotežje metabolizma.
Sodalit je kamen mislecev in govornikov. Deluje na peto in šesto čakro, zaradi nežne vibracije pa odpira tudi srčno, čeprav mu na prvi pogled, že zaradi barve, tega ne bi pripisali.
Krepi idealizem, željo po resnici in nas opozori na vedenjske vzorce, ki predstavljajo ovire našemu razvoju. Pomaga nam pri ozaveščanju in izražanju prepričanj, tako na verbalni ravni kot tudi skozi akcijo. Izredno pomirja, še posebej v stresnih ali težkih situacijah. Stopnjuje povezavo s Kozmosom in nudi vpogled ter nas vodi do spoznanja. Daje sposobnost nekritično opazovati in sprejemati. Vodi nas k miru, tišini in blaženosti našega duha in telesa. Povišuje logično sklepanje in bistro razmišljanje. Podpira prijateljstvo, družbene cilje in namene v skupinskih situacijah. Prinaša pa tudi samo-zvestobo ter nas osvobaja od občutka krivde. V nas krepi ljubezen do samega sebe in izražanje notranjih vrednot. Učinkovito zdravi psihična obolenja, našemu duhu pa omogoča širšo razgledanost, sprostitev in ravnovesje. Prinaša uspeh, poveča ustvarjalnost, izboljša spomin in sposobnost učenja. Odpravi neodločnost in krepi pogum pri nastopih. Umetnikom in ustvarjalcem daje nove navdihe. Ta kamen stimulira epifizo, tretje oko in poglablja meditacijo. Očisti tudi elektromagnetna onesnaženja, zato se ga polaga ob računalnik, da blokira njegove vplive. Je odličen kamen za um, odpravlja zmedenost in intelektualno suženjstvo. Spodbuja racionalno misel, objektivnost, resnico in intuitivno dojemanje, skupaj z povedanimi občutki. Ta kamen prinaša čustveno ravnovesje in umirja napade panike. Sodalit lahko preoblikuje obrambno ali preobčutljivo osebnost, sprošča jedro strahov, fobije, tesnobe, krivde in nadzorne mehanizme, ki nas držijo stran od tega, kdor smo v resnici. Krepi samozavest, sprejemanje samega sebe in samozaupanje. Sodalit je pomemben kristal grlene čakre in pomaga pri samoizražanju. Izboljšuje vse vrste komunikacij. Izboljšuje tudi razumevanje v partnerskih odnosih, saj pomaga pri prepirih, tako da jih umirja. Ta kamen nosimo ravno zato, da nas spominja, da se v življenju nič ne spremeni, dokler se ne spremenimo sami. Pomaga nam tudi pri navezovanju stikov. Priporočamo ga šolarjem in študentom, saj omogoča, da naučeno snov lažje izrazijo. Po mojih izkušnjah je obvezen učni pripomoček pri izpitih. Pomaga tudi prepoznati in odvreči omejitve negativnega mišljenja. Zmanjšuje vpliv rentgenskih sevanj, pomirja, osvobaja nas strahov. Krepi spomin, navdihuje ustvarjalce, prinaša uspeh. Osvobaja nas strahov ter pomaga pri izražanju. Sodalit spodbuja intuicijo in zaupanje v lastno presojo in je naš zvesti zaveznik v vsakdanjem življenju.
Čakra: GRLENA, TRETJE OKO, SRČNA