Jezik:

Dimni kremen – Čadavec – naraven neobdelan mineral

Trdota po Mohsu: 7

Kemijska formula: SiO2

Nahajališče: Busovača, Bosna in Hercegovina

2.00

Opis

Dimni kremen (čadavec)

Telesno zdravje: lajša težave mišičnega sistema, pomaga pri poškodbah in boleznih želodca, črevesja in kosti. Blaži glavobol in krče ter čisti kri in ledvice. Krepi živce, varuje spolne organe ter odpravlja možganska vnetja in obolenja. Pitje eliksirja dimnega kremna krepi mišice.

Duševno zdravje: je zelo primeren za sproščanje (v vsako roko vzamemo po en kristal in globoko dihamo). Pomaga pri odvisnosti, pomirja napade panike in živčnost ter je odličen protistrup za stres. Pravijo mu ’’kamen tolažbe’’, saj nam pomaga ob žalovanju. Prečiščuje negativna čustva in nam vrača optimizem, blaži nočne more in nam pomaga razumeti ozadje naših težav. Prav tako pa pomaga premagati strahove in tesnobo.

Duhovnost: ščiti nas pred vsemi vrstami negativnosti ter raztaplja negativno energijo in jo preobraža v pozitivno. Je zelo učinkovit za prizemljitev, v meditaciji dviguje vibracije ter prinaša spokojnost in mir. V materialnem svetu nam pomaga uskladiti želje in realnost, prostor pa napolni s pozitivno energijo.

Pripada korenski čakri.

Ne smemo ga polagati na sonce, saj lahko zbledi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dimni kremen – Čadavec – naraven neobdelan mineral”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja