Jezik:

Malahit – naraven brušen mineral

Trdota po Mohsu: 3,5 do 4

Kemijska formula: Cu2(CO3)(OH)2

Nahajališče: Kongo

5.00

Opis

Malahit

Malahit je strupen, zato moramo preprečiti vdihavanje malahitovega prahu, po dotikanju neobdelanega malahita pa je zmeraj potrebno umiti roke. Uporaba malahita v polirani obliki je varna, vendar iz njega ne pripravljamo eliksirja za zaužitje.

Telesno zdravje: zdravi revmo, artritis, multiplo sklerozo, otekle sklepe, zlomljene kosti, natrgane mišice ter bolezni srca, oči, požiralnika in ožilja. Odpravlja bolečine, krepi telo, kri in krvni obtok, blaži infekcije (zlasti pri otroških boleznih), pomaga pri astmi in vrtoglavici ter uravnava delovanje leve in desne možganske polovice. Lajša menstrualne težave in porod, v nosečnosti pa pospešuje rast in razvoj otroka. Povečuje našo imunsko odpornost, spodbuja centre za samozdravljenje in manjša apetit, zato je učinkovit pri hujšanju.

Duševno zdravje: pomaga pri nespečnosti in nočnih morah, povečuje naše razumevanje in strpnost do ljudi, krepi samostojnost in samozavest ter odganja strahove. Prav tako blaži duševne motnje, nas osvobaja travm, nas podpre, da izrazimo svoje misli in čustva ter nam pomaga pri koncentraciji. Spodbuja tudi naše sanje in nam pomaga najti smisel življenja.

Duhovnost: je idealen za meditacijo, čisti in aktivira naše čakre, vpija negativne energije, poglablja duhovnost in nam pokaže kaj blokira našo duhovno rast. Potek dogodkov usmeri v pozitivno smer, položen na tretje oko aktivira vizualizacijo in psihične vizije, na srčnem področju pa prinaša ravnotežje in harmonijo. Pomaga pri sprejemanju spoznanj iz podzavesti in sporočil iz prihodnosti ter reže stare vezi in zastarele vzorce. V naše življenje prav tako privabi obilje in nove poslovne priložnosti.

Pripada srčni in grleni čakri ter tretjemu očesu.

 

1 mnenje za Malahit – naraven brušen mineral

  1. Eva (preverjena stranka)

    zelo ugodna cena za Malahit, kristal je točno takšne velikosti, kot prikazan

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja