Jezik: ArabicChinese (Simplified)CroatianCzechDutchEnglishFrenchGermanHungarianItalianPortugueseRussianSerbianSlovenianSpanish

Jezik: ArabicChinese (Simplified)CroatianCzechDutchEnglishFrenchGermanHungarianItalianPortugueseRussianSerbianSlovenianSpanish

KAKO IZBRATI KRISTALE

Kristalov ne izbirate vi

Kristali izberejo vas!

Če si želite kupiti kristal in ne veste točno katerega bi izbrali, vam priporočamo, da intuitivno, brez predhodnega znanja in poznavanja lastnosti, kamen izberete tako, da ga začutite – kateri vam je všeč po barvi in obliki in videli boste, da boste v nadaljevanju, ko boste prebrali sporočilo čemu služi, prijetno presenečeni, ker boste prav te lastnosti, ki jih izbrani kristal ima, potrebovali. Da je potem ta kristal pravi, lahko ugotovimo s preprostim preizkusom, tako da ga podržimo v levi roki in v nekaj minutah postane topel; če ostane hladen, moramo izbrati drugega, ustreznejšega. Kamen lahko izberete po barvah, po zodiakovem znamenju ali pa kar po vaši morebitni duševni ali telesni težavi. Druge temeljijo na povezavi med barvo kristala in čakrami.  Barva kristala določa,s katero čakro je kristal povezan. Najpravilnejša odločitev je v vaših rokah, zato si izberite kristal, ki vam je najbolj všeč. Oglejte si kristal z vseh strani. Bodite pozorni na občutke, ki jih vzbuja v vas. Podzavestno si boste izbrali tistega, ki ga v nekem trenutku najbolj potrebujete.

Za kristale, ki ste jih izbrali, pozorno skrbite in z njimi ravnajte spoštljivo. Lahko vsakemu kristalu poiščete primeren prostor. Če so kristali obdelani jih nosite v svilenem mošnjičku. Kristali, poldragi ni dragi kamni so na našem planetu prisotni v različnih oblikah, barvah, sestavi in zdravilnih učinkih na telo in duha, že od nekdaj. Po nekaterih navedbah naj bi bili eni zemeljskega, drugi pa nezemeljskega izvora. Največja nahajališča kristalov so v gorskih predelih sveta, veliko nahajališč ima Brazilija, Severna Amerika, Avstralija, Afrika ter azijski del (Kitajska, Indija). Porast zanimanja za kristale se je pričela zaradi njihovih pozitivnih učinkov na naše fizično in duhovno telo. S svojo frekvenco vplivajo na vsa živa bitja ter prostor, kjer jih hranimo. Zanimivo je dejstvo, da vplivajo na počutje, čustva in duhovni razvoj, se pravi na subtilne dele nas samih. Od tega kako delujejo na nas, pa je odvisno tudi kako ravnamo z njimi, kako jih čistimo, programiramo in navsezadnje tudi od lastnega prepričanja, da nam lahko res pomagajo in koristijo. Kristali so le v dodatno pomoč, čeprav v nekaterih primerih lahko res hitreje in učinkoviteje ozdravijo določeno fizično/čustveno tegobo.

Čiščenje kristalov

Kristal moramo najprej očistiti pod tekočo vodo. Voda je univerzalna in jo potrebujejo vsa živa bitja. S čiščenjem odstranimo negativne vibracije, ki bi utegnile povzročiti bolezen ali nesrečo. Kristale, ki jih uporabljamo za zdravljenje in polagamo na obolela mesta, moramo čistiti vsak dan oziroma po vsaki uporabi, sicer pa jih je priporočljivo čistiti enkrat na mesec. Pri shranjevanju se izogibajmo  kovinskih in plastičnih posod.

Nekatere občutljive kristale, kot sta celestin in selenit, lahko voda poškoduje prav tako to velja za malahit, ki ne prenese vode, zato ga čez noč položimo ali zakopljemo v zemljo. Opozorim naj, da mineralov, ki vsebujejo baker, to so malahit, azurit, hrizokola in turkiz, ne čistimo z vodo, ampak mentalno ali z nihalom. Prav tako ni priporočljivo piti njihovega eliksirja.

Uporaba kristalov se razlikuje od osebe do osebe. Kristaloterapevti jih na primer polagajo na telo, lahko se jih da v kopel, nosi kot obesek na verižici ali kot ročni kamen v torbici ali žepu, pije vodo energizirano s kristali (eliksirji), itd. Bistvo zdravljenja je preobrazba; kristali usmerijo našo energijo v proces zdravljenja in nam omogočijo, da lažje prebudimo in odpremo energetske potenciale. Kristali so torej nekakšni pripomočki, s katerimi povzročimo spremembe, ki jih potrebujemo.

Programiranje kristalov

Še večji učinek dosežemo, če kristale programiramo: kristalu pošljemo določeno misel, kristal sprejme energijo naših misli, jo preobrazi in vibrira z določeno frekvenco, ko vrača energijo v našo okolico. S tem pripomore k našemu zdravju in razrešitvi težav – odvisno od tega, za kakšno nalogo smo ga programirali. Misli morajo biti preproste, jasne in precizne.V srce kristala projiciramo prošnjo, naj nam pomaga pri določeni bolezni, k večji čustveni uravnoteženosti, ljubezni, gmotni blaginji.
Kristal držimo v desni dlani (če ste levičar, v levi), vizualiziramo točno določeno sliko in ga tako “napolnimo” z osebno energijo. Programiranje je še učinkovitejše, če sočasno z vizualiziranjem jasne slike ponavljamo določen zvok. Najbolje je, če so to zvoki, ki se uporabljajo v jogi (om, jam, ram, kam).
Ko je programirani kristal opravil nalogo, ga deprogramiramo – odvežemo ga naloge, se mu zahvalimo za pomoč in ga očistimo.

Uporaba kristalov

Najučinkoviteje bo izbrani kristal deloval v bližini lastnikovega telesa (na verižici, v žepu, torbici …), še bolj pa, če bo v stiku z prizadetim mestom oziroma, če bo njegova energija prišla v vaše telo s pitjem eliksirja ali med kristaloterapijo, torej med kopanjem.

Rdeči kristali

 Jaspisi, rubin, rdeči karneol…

 Rdeči kristali so namenjeni zdravljenju kroničnih bolezni, revme, artritisa, multiple skleroze. Vsebujejo agresivne energije, ki okrepijo telo. V starih časih so rdeče kristale vedno povezovali s krvjo. Ljudje so jih nosili za lajšanje slabokrvnosti, ustavljanje krvavitev, uporabljali so jih za zdravljenje poškodb, ran, izpuščajev in vnetij. Ženske so jih nosile, da bi preprečile spontani splav.Rdeči kristali krepijo in odpravljajo blokado spolnih funkcij, večajo pogum in prizemljijo energije v telesu, povečujejo moč, strast, pogum in telesno energijo.