Jezik: ArabicChinese (Simplified)CroatianCzechDutchEnglishFrenchGermanHungarianItalianPortugueseRussianSerbianSlovenianSpanish

Jezik: ArabicChinese (Simplified)CroatianCzechDutchEnglishFrenchGermanHungarianItalianPortugueseRussianSerbianSlovenianSpanish

POGOJI POSLOVANJA

Podatki o podjetju

SVET KRISTALOV IN MINERALOV
Trgovina po pošti, Andrej Kocmut s.p.
Ptujska Cesta 17, 9250 Gornja Radgona
ID: 27859193
Davčni zavezanec: NE
Matična številka: 6959369000

Datum vpisa v poslovni register Slovenije AJPES: 25.11.2015

Številka vpisa v poslovni register Slovenije AJPES: 0208-81-20151124-001178

Tel: 00386 31/601-979 (cena klica je enaka osnovni komunikacijski tarifi)

TRR: SI56 2900 0005 2496 354 (Unicredit Bank)
E-mail: kocmutandrej@gmail.com

Plačilo

Možni načini plačila:

1. Neposredna bančna transakcija.
Plačilo poravnajte na naš bančni račun. Kot referenco vnesite ID naročila. Naročilo ne bo odposlano, dokler ne prejmemo plačila na naš bančni račun. Na elektronski naslov, ki ste ga navedli v prijavi boste prejeli predračunu. Rok za plačilo je 3 dni po prejemu predračuna. V kolikor v tem času ne prejmemo plačila na naš račun, bomo smatrali, da odstopate od naročila in bomo naročilo stornirali.

2. Plačilo po povzetju: (možnost samo za naročila v Sloveniji, dodatni strošek pri plačilo ob povzetju je 1,20€)

Na elektronski naslov boste prejeli potrditev naročila, ki ga bomo dostavili najkasneje v 5-ih delovnih dneh. OPOZORILO: Obveščamo vas, da vam bo Pošta Slovenije ob dostavi zaračunala provizijo za odkupnino v vrednosti 1,07% od vrednosti odkupnine oz. najmanj 1,05 € (pri znesku odkupnine pod 98 €)  in maksimalno 5,36 € (pri znesku odkupnine nad 501€). V kolikor izdelka ne pravzamete ali ga zavrnete imamo možnost, da zahtevamo plačilo nastalih stroškov zaradi pošiljanja in zavrnite pošiljke.

3. Plačilo preko PayPal-a
Plačajte preko PayPal-a. Če nimate PayPal računa, lahko plačate s kreditno kartico.

Cene v spletni trgovini

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Vse cene so za 1 kos, če ni drugače določeno. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji.

Znesek poštnine ni vštet v ceno izdelkov. Cene tako ne vsebujejo stroškov dostave oziroma poštnine, le-ti pa so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila in nadalje tudi na računu. Strošek dostave na območju Republike Slovenije za naročila nižja od 20€ znaša 3,00€, za naročila med 20€ in 40€ znaša 2€, za naročila višja od 40€ je pošiljanje brezplačno.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe s tem obrazcem (word | pdf) in sicer na kontaktni e-naslov kocmutandrej@gmail.com. Potrošnik mora nato blago vrniti v 14-ih dneh po pisnem sporočilu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nepoškodovani. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec, višina stroškov pošiljanja je po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Informativni izračun višine stroškov je možen na tej povezavi http://wpo.posta.si/IzracunPostnine. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 14 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe.

Stvarne napake

V skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov je napaka stvarna v primeru:

    – če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet
    – če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
    – če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
    – če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

Primernost izdelkov se presoja glede na običajne izdelke enake vrste in ob upoštevanju izjav o značilnosti blaga s strani dobavitelja.

Uveljavljanje stvarnih napak

Stvarno napako lahko uveljavljate z natančnim opisom napake, omogočenim pregledom izdelka in obvestilom na elektronski naslov kocmutandrej@gmail.com, kjer bomo izdelek pregledali in vam izdali potrdilo o vročitvi izdelka. Za stvarne napake na izdelkih, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti od izročitve, ne odgovarjamo.
Po ustreznem obvestilu in omogočenem pregledu izdelka bomo bodisi:

    – odpravili napako na izdelku
    – povrnili del plačanega zneska v sorazmerju z napako
    – izdelek z napako zamenjali z novim brezhibnim izdelkom
    – povrnili celotni plačani znesek

V kolikor obstoj napake na izdelku ni sporen, vam bomo čimprej, vendar najkasneje v roku osmih dni ugodili. V primeru spora glede obstoja napake pa vam bomo najkasneje v osmih dneh pisno odgovorili.

Pritožbe in spori

V podjetju Svet kristalov in mineralov spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in zagotavljamo hitro ter učinkovito obravnavo pritožb. V podjetju si močno prizadevamo k sporazumnemu reševanju sporov, zato nas v primeru težav pokličite na telefonsko številko +386/31 601-979 ali pošljite elektronsko sporočilo na kocmutandrej@gmail.com. Po prejeti pritožbi, vam bomo v podjetju, v roku 5 delovnih dni pisno sporočili prejetje pritožbe ter vas o nadaljnem postopku obravnave pritožbe pisno obveščali. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Na podlagi Uredbe 524/2013/EU je bila ustanovljena enotna vstopna točka za reševanje sporov, ki izvirajo iz spletne prodaje. S klikom na povezavo boste preusmerjeni na platformo https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL. V podjetju pa priznavamo kot pristojnega za reševanje potrošnikih sporov sledečega izvajalca IRPS* – Evropski center za reševanje sporov, Tomšičeva 6, 1000 Ljubljana, E- naslov info@ecdr.si, T: 08 205 65 90.

Veljavnost naročila
Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje. Z potrditvijo naročila se kupec zaveže k plačilu naročenega blaga.